кадър РуптлиАлександър Лукашенко публично призна в телевизионно интервю, че е разпоредил на

...
кадър РуптлиАлександър Лукашенко публично призна в телевизионно интервю, че е разпоредил на
Коментари Харесай

В телевизионно интервю Лукашенко пое отговорността за стрелбата по протестиращи в неделя

кадър Руптли

Александър Лукашенко обществено призна в телевизионно интервю, че е разпоредил на полицията пукотевица с гумени патрони по протестиращите хора в неделя. По този метод желал да им обезпечи сигурност. 

" Те желаеха да завземат центъра, само че не им беше разрешено. По залез потеглиха към полицейските сектори и, по-лошо, към жилищни региони. Беше мрачно и хората бяха ужасени. Какво трябваше да направи полицията? ", попита Лукашенко. " Беше моя заповед, издадена, с цел да останат в сигурност обиковените хора ", уточни той, представен от. 

В неделя при стрелбата десетки бяха ранени на многохилядния митинг, откакто полицията употребява гумени патрони, с цел да разпръсне множеството.

Изтичането на " националния ултиматум " две седмици след изборите, довели до всеобщи митинги след оповестяването на Лукашенко за победител с 80%, бе последвано от обща стачка, в която се включиха служители на редица компании, само че в народен проект нямаше данни, че доста служащи са се включили. Изключение бе " Гродно Азот ", където поради множеството стачкуващи се наложи интервенция на полицията.

В поддръжка на стачката тематиката разяснява и съперникът на американския президент Доналд Тръмп на изборите другата седмица Джо Байдън. Байдън, който съгласно редица изследвания може да стане новият държавен глава на Съединени американски щати, намерено поддържа опозицията.

Той назова ръководството на Лукашенко " нелегитимно " и съобщи, че ще поддържа опозицията в напъните президентът да бъде свален, нападайки и Тръмп че " отхвърля да приказва " от името на съперниците му.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР